top
 

Referat fra møde, uddannelsesgruppen, spl, basisniveau d. 2. nov. 2010

Referat fra mødet i Vejle d. 2. november 2010

Til stede:

Lene Munk, Ina Lillevang, Winnie Marotzke, Kirstine Winther, Anette Lindgren & Jette Frederiksen.

Referent:

Tovholder: Jette Frederiksen.

Dagsorden:

Dagsorden for dagen:

Der diskuteres i gruppen, hvad vi hver især har af forventninger til dagens arbejde.

  • Beskrive og kvalificere på basisniveau.
  • Hvilke formelle kompetencer kræves der?
  • Stile mod fælles sprog.
  • Udarbejde uddannelsesteoretisk referenceramme ift. kompetence/uddannelse.
  • Definition af grundlæggende palliation — hvad er det?
  • Materialesnak, hvad kan inddrages af det læste litteratur? (Mange ting går igen, behov for sammenfatning).

Punkt 1.

Godkendelse af referat

Referat fra sidst godkendt. Diskuterer hvordan vi fremadrettet godkender referat. Der skal ske en tilbagemelding til tovholderen senest tre dage efter modtaget referat. Hvis tovholderen ikke hører noget er referatet godkendt og det sendes videre til sekretæren i DMCG-PAL-udd.

Punkt 2.

Niveau B, basisniveau:

Niveauopdelingerne diskuteres igennem. Enighed om, at der er behov for at klarlægge, hvordan vi i gruppen definerer niveau B, som er vores arbejdsområde, dvs. udvikling af kompetencer på basisniveau, dvs. de færdiguddannede sygeplejersker (videreudd.).

Implicit er det for sygeplejegruppen der skal beskrives kompetencer, SOSU er ekskluderet i og med faggruppen ikke er repræsenteret i arbejdet p.t. Der er to niveauer i sygeplejegruppen arbejdet skal centreres om. Nemlig sygeplejersker i henholdsvis primær- & sekundær sektoren og arbejdet skal rettes mod nøglepersoner på basisniveau.

Vigtigheden i at satse på 1-2 nøglepersoner à Vidensdele i praksis og løfte grundniveauet. (Hvad er der af nøglepersonuddannelser?; Master i humanistisk palliation, forskellige diplom niveauer. Vigtigheden i at definere minimumskrav til uddannelserne drøftes (forventet outcome, emnedefinition, idekatalog etc.).

Vigtigheden i at vilkår ledelsesmæssigt prioriteres drøftes ift. ovenstående. (Herunder drøftes prioritering ift. rokadeordning/”bedsidelearning”).

Punkt 3.

Kort gennemgang af Kirstine ift., hvad der rører sig i koordinationsgruppen:

Kommissoriet gennemgået. Det fremadrettet arbejde gennemgås, kvalitetskrav/formål, hvordan støtte arbejdsgrupperne etc.

Nedsat tre arbejdsgrupper, der arbejder autonomt. Præsentere foreløbigt arbejde d. 13.1-11 i Odense.

På mødet var der et oplæg omhandlende tværfaglighed, hvor vigtigheden i at have fælles sprog diskuteres. Tværfagligheden = palliationens force. Det bliver koordinationsgruppen der udfra arbejdet i arbejdsgrupperne beskriver tværfagligheden.

Arbejdsgruppen diskuterer ift. ovenstående, kulturens indflydelse ift. at arbejde tværfagligt. Sygeplejersker fungerer som oftest som tovholder i det palliative arbejde. Er dette patientens behov?

Punkt 4.

De 7 kompetence/roller drøftes:

Er de tilstrækkelige i deres beskrivelse? Arbejdsgruppen enes om, at anvende overskrifterne for at fremme til det fælles sprog i tværfagligheden og selv definere, hvad der skal ligge under de enkelte kompetencer.

Punkt 5.

Litteraturen:

„EAPC“ beskriver A-B-C-niveauerne og er uddybet i teksten med fokus på 5 discipliner (se noter tilsendt af Kirstine). Der er ikke som sådan noget epokegørende nyt, men materialet skal tilpasses undervisningsbehovene.

„EAPC“ er primær kilde til meget af den anden læste litteratur. Som udgangspunkt skal der prioriteres at anvende primær litteratur.

Den foreløbige opgave bliver:

Diskutere outcome (hvor skal vi ende? à set ift. hvor er vi nu. Hvad er midt imellem, hvad skal der til?

Punkt 6.

De 7 kompetencer (defineret ift. nøglepersoner):

Se særskilt skema over forslag til, hvad de 7 kompetencer bl.a. skal omhandle. Skemaet er et fremadrettet værktøj, der på ingen vis endnu er færdigt.

Punkt 7.

Kirstine er tovholder ift. udarbejdelse af reference-/bibliografiliste.

Fælles opgave at samle referencer og sende disse til Kirstine.

Punkt 8.

Foreløbigt mål: At have beskrevet kompetenceområder og slutkompetencer inden d. 1.2-2011.

Punkt 9.

Fremadrettet:

Idestrøg til kompetenceskitse, markeres med rød skrift og sendes til Jette senest d.16.11-2010. Jette samler materialet i en samlet skitse og sender ud til gruppen inden mødet d. 22.11-2010.

Alle læser om kundskabsområder af Chinn & Kramer.

Struktur til næste møde:

  1. Diskutere kompetence-målene igennem.
  2. Hvor er vi nu? (PAVI kortlægger à manglen er kortlagt- derfor DMCG-PAL-udd. à hvor er gabet? Lade os inspirere af noterne omhandlende nøglepersonudd. (Udarbejdet af Anette & Winnie).

Punkt 10 Evt.

Næste møde er torsdag d. 6. januar 2011 kl. 09.30 på Nyborg Sygehus. Vært: Lene Munk à Lokale 1 ved siden af cafén til venstre, når man står og ser på hovedindgangen. Der er parkeringsmuligheder lige ved siden af. (Vestergade 17, 5800 Nyborg). Vel mødt.

(Næste møde afholdes i Vejle bl.a. af hensyn til Ina Lillevang ift. transporttid).