top
 

Referat fra møde i uddannelsesgruppen ' sygeplejersker, specialistniveau' den 22. marts 2012

Referat fra mødet i uddannelsesgruppen på sygeplejespecialist niveau den 22. marts 2012

Til stede:

Lotte B, Jorit T, Kirsten K og Helle M

Referent:

Helle M

Dagsorden:

1. Godkendelse af referat fra fælles møde 06.02.12

2. Opsamling fra årsmøde 01.03.12

3. Referat fra sidste koordinationsgruppe møde

4. Revision af vores materiale ud fra tilbagemeldinger fra årsmødet

5. Det fremtidige arbejde i arbejdsgruppen

Punkt 1.

Godkendelse af referat

Referatet fra fælles mødet (med arbejdsgr. der arbejder med kompetencer for sygeplejersker på både a, b og c niveau) er godkendt i forhold til det der omhandler C niveauet

Punkt 2.

Opsamling fra årsmødet.

Enighed om at workshoppen: ”De syv roller og kompetencer for den palliative sygeplejerske på specialiseret niveau”, var tilrettelagt med den hensigt at sikre deltager aktivitet. Deltagerne fik mulighed for at vælge efter interesse og det fungerede godt med gruppearbejdet og den skriftlige feedback. Godt at vi nu ved, at en bred og relevant faggruppe har kendskab og delvis ejerskab til det endelige produkt.

Angående drøftelser i forhold til Sundhedsstyrelsens anbefalinger for den palliative indsats. Lottes referat, fra workshoppen, er vedhæftet.

Som afslutning på dette punkt drøftede vi, at arbejdsgruppen generelt er betænkelige ved rammen om de kliniske retningslinjer. Specielt, at standardplejeplaner skal danne baggrund for implementering af kliniske retningslinjer i den palliative indsats.

Punkt 3. Referat fra koordineringsmødet

Jorit orienterer om, at de andre faggrupper også er i færd med at udarbejde beskrivelser for de syv roller og kompetencer, det gælder:

Læger

Præst

Fysioterapeuter

Psykologer

Socialrådgiver og

Social og sundhedsassistenter.

Som refleksioner i forhold til at udarbejde kompetencebeskrivelser i forhold til social- og sundhedsassistenter, er vi som gruppe betænkelige ved såvel social- og sundhedshjælpere og social og sundhedsassistenternes kvalifikationer i forhold til at varetage pleje og omsorgsopgaver hos livstruende syge patienter og deres pårørende. Trods bestræbelser på kompetence løft i grunduddannelsen og ved efteruddannelse, er det vanskeligt for fagpersoner med social- og sundhedsuddannelse, at opnå et tilstrækkeligt højt kompetence niveau til at kunne tage vare om de udfordrende situationer, der opstår hos patienter og familier der lever med en livstruende sygdom.

Jorit informerer desuden om, at det er planen at kompetencebeskrivelserne for sygeplejersker på A, B og C niveau samles i et fælles dokument. Visionen er, at dokumentet får status som ”kompetencekrav”. Når ´fælledokumentet´ er klar skal det i høringsrunde. Koordinationsgruppen for uddannelse har udarbejet et forslag til hvem der skal indgå som høringspart.

Plan:

I uge 15 dannes en redaktionsgruppe bestående af en repræsentant fra hver gruppe.

1. maj 2012 læses korrektur. Anne Nissen har påtaget sig denne opgave. Herefter sendes dokumentet ud til alle i arbejdsgrupperne på A, B og C niveau.

14. maj sendes dokumentet til koordineringsgruppen, og herefter udarbejdes det færdige produkt.

Koordinationsgruppen for uddannelse vil søge DSR om midler til det endelige redigering og layout.

I september 2012 forventes dokumentet færdigt. Herefter er det tanken, at der udarbejdes forslag til evaluering af arbejdet.

Jorit er valgt som C gruppens repræsentant i redaktionsgruppen.

Punkt 4.Revision af dokumentet

a) I forhold til revison. Vi gennemgår hele dokumentet med henblik på at revidere i forhold til feedback fra arbejdsgrupperne på årsmødet 1. marts.

Jorit retter til i det endelige dokument.

I forhold til vores overskrift for dokumentet, ændrer vi til: ”Udkast til kompetencekrav”, marts 2012

b) I forhold til dokumentets anvendelse i praksis. Følgende forslag er indkommet fra deltagerne i workshoppen på årsdagen 1. marts 2012:

  • MUS samtaler med henblik på at bruge dokumentet som et samarbejdsmateriale mellem leder og medarbejder.
  • Dokumentet kan bruges i forbindelse med at uddannelses planlægning på nationalt niveau, f.eks. i diplom og master regi.
  • Dokumentet kan anvendes i forbindelse med løntillæg
  • Dokumentet kan bruges mhp at skabe overblik over styrker og mangler i organisationen
  • Som forberedelse til ansættelsessamtale/stillingsopslag

Punkt 5: Fremtid

Koordineringsgruppen vil bede DSR om at forholde sig til sundhedsstyrelsens anbefalinger. Specielt med hedblik på SST's manglende inklusion af klinikken i den specialiserede indsats.

I forhold til revision og evaluering af dokumentet: Vi besluttede at tage stilling efter 1. september 2012.

I forhold til høringssvar — vi vil bruge samme høringsspørgsmål som første gang vi sendte kompetencebeskrivelsen til minihøring.

Næste møde er den 12. oktober kl. 10 — 15 i Det Palliative Team: Aarhus

Dagsorden:

1. Høringssvar

2. Revision

3. Evaluering